Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

HOED, Warnsveld

De huisartsen- en fysiotherapiepost te Warnsveld is gelegen aan Het Horseler, nabij de rondweg van Warnsveld. Op deze bijzondere plek vormt het markante gebouw samen met de voorliggende grote vijver de entree van de achterliggende woonwijk.

Het gebouw is opgedeeld in een drietal delen. Allereerst het centrale entreegebied over twee verdiepingen. Links daarvan het huisartsengedeelte, rechts het fysiotherapiegedeelte. In het centrale deel bevinden zich de balies, de wachtruimte en de algemene voorzieningen. Op de verdieping bevindt zich een grote vergaderruimte met pantry die eventueel separaat verhuurd kan worden.
De ruimtelijk en functionele opbouw van de twee werkvleugels kenmerkt zich door een rangschikking van de werkkamers aan de gevels en een centraal eiland, 'de zetpil', in het midden. Hier vinden we de ondersteunende functies ten behoeve van de huisartsen en fysiotherapeuten.
Het functionele onderscheid is ook fysiek doorgevoerd in de verschijningsvorm van het gebouw. Het gedeelte van de huisartsen heeft een rigide opbouw met smalle, hoge ramen waardoor het licht ver de ruimten in reikt. De langwerpige, staande openingen worden nog eens benadrukt door de ingetogen geprofileerde luifels. De enige doorbreking van de rigiditeit is het grote zinken erkerkozijn ter plaatse van het secretariaat. De kleur van het metselwerk van dit gedeelte is aubergine.
Het fysiotherapiegedeelte onderscheidt zich door de speels geplaatste kozijnen in de massa. Tevens wordt de aubergine steen hier laag om laag afgewisseld met een rood-grijze steen. Het onderscheidende effect tussen de vleugels wordt zodoende versterkt. De zijgevel die op de rondweg gericht is, is verbijzonderd door de toepassing van een zinken erkerkozijn, die op zijn beurt weer refereert naar de huisartsenvleugel.
Het entreegedeelte is overwegend uitgevoerd in zink en glas. Het verheft zich boven de twee vleugels en geeft door zijn openheid een nauwe relatie met vijver en omgeving. Daarnaast markeert het duidelijk de entree en zorgt het voor een goede esthetische balans tussen 'open en gesloten' in de gevel.

pve

In de HOED zijn de volgende functies ondergebracht: een huisartsenpost voor vijf huisartsen + een plaats voor een arts in opleiding, een fysiotherapiepraktijk voor drie fysiotherapeuten + een kinderfysiotherapeut en een wijkverpleegkundige.
Daarnaast biedt de eerste verdieping vergader- en ontmoetingsruimte en -faciliteiten voor de HOED maar ook voor de omliggende wijken.

facts

Opdrachtgever: maatschap van huisartsen en fysiotherapeuten
Project: Nieuwbouw HOED
Adres: Het Horseler te Warnsveld
Realisatie: 2006
Max. aantal bouwlagen: 2

HOED, Warnsveld

De huisartsen- en fysiotherapiepost te Warnsveld is gelegen aan Het Horseler, nabij de rondweg van Warnsveld. Op deze bijzondere plek vormt het markante gebouw samen met de voorliggende grote vijver de entree van de achterliggende woonwijk.

Het gebouw is opgedeeld in een drietal delen. Allereerst het centrale entreegebied over twee verdiepingen. Links daarvan het huisartsengedeelte, rechts het fysiotherapiegedeelte. In het centrale deel bevinden zich de balies, de wachtruimte en de algemene voorzieningen. Op de verdieping bevindt zich een grote vergaderruimte met pantry die eventueel separaat verhuurd kan worden.
De ruimtelijk en functionele opbouw van de twee werkvleugels kenmerkt zich door een rangschikking van de werkkamers aan de gevels en een centraal eiland, 'de zetpil', in het midden. Hier vinden we de ondersteunende functies ten behoeve van de huisartsen en fysiotherapeuten.
Het functionele onderscheid is ook fysiek doorgevoerd in de verschijningsvorm van het gebouw. Het gedeelte van de huisartsen heeft een rigide opbouw met smalle, hoge ramen waardoor het licht ver de ruimten in reikt. De langwerpige, staande openingen worden nog eens benadrukt door de ingetogen geprofileerde luifels. De enige doorbreking van de rigiditeit is het grote zinken erkerkozijn ter plaatse van het secretariaat. De kleur van het metselwerk van dit gedeelte is aubergine.
Het fysiotherapiegedeelte onderscheidt zich door de speels geplaatste kozijnen in de massa. Tevens wordt de aubergine steen hier laag om laag afgewisseld met een rood-grijze steen. Het onderscheidende effect tussen de vleugels wordt zodoende versterkt. De zijgevel die op de rondweg gericht is, is verbijzonderd door de toepassing van een zinken erkerkozijn, die op zijn beurt weer refereert naar de huisartsenvleugel.
Het entreegedeelte is overwegend uitgevoerd in zink en glas. Het verheft zich boven de twee vleugels en geeft door zijn openheid een nauwe relatie met vijver en omgeving. Daarnaast markeert het duidelijk de entree en zorgt het voor een goede esthetische balans tussen 'open en gesloten' in de gevel.

pve

In de HOED zijn de volgende functies ondergebracht: een huisartsenpost voor vijf huisartsen + een plaats voor een arts in opleiding, een fysiotherapiepraktijk voor drie fysiotherapeuten + een kinderfysiotherapeut en een wijkverpleegkundige.
Daarnaast biedt de eerste verdieping vergader- en ontmoetingsruimte en -faciliteiten voor de HOED maar ook voor de omliggende wijken.

facts

Opdrachtgever: maatschap van huisartsen en fysiotherapeuten
Project: Nieuwbouw HOED
Adres: Het Horseler te Warnsveld
Realisatie: 2006
Max. aantal bouwlagen: 2

HOED, Warnsveld

De huisartsen- en fysiotherapiepost te Warnsveld is gelegen aan Het Horseler, nabij de rondweg van Warnsveld. Op deze bijzondere plek vormt het markante gebouw samen met de voorliggende grote vijver de entree van de achterliggende woonwijk.

Het gebouw is opgedeeld in een drietal delen. Allereerst het centrale entreegebied over twee verdiepingen. Links daarvan het huisartsengedeelte, rechts het fysiotherapiegedeelte. In het centrale deel bevinden zich de balies, de wachtruimte en de algemene voorzieningen. Op de verdieping bevindt zich een grote vergaderruimte met pantry die eventueel separaat verhuurd kan worden.
De ruimtelijk en functionele opbouw van de twee werkvleugels kenmerkt zich door een rangschikking van de werkkamers aan de gevels en een centraal eiland, 'de zetpil', in het midden. Hier vinden we de ondersteunende functies ten behoeve van de huisartsen en fysiotherapeuten.
Het functionele onderscheid is ook fysiek doorgevoerd in de verschijningsvorm van het gebouw. Het gedeelte van de huisartsen heeft een rigide opbouw met smalle, hoge ramen waardoor het licht ver de ruimten in reikt. De langwerpige, staande openingen worden nog eens benadrukt door de ingetogen geprofileerde luifels. De enige doorbreking van de rigiditeit is het grote zinken erkerkozijn ter plaatse van het secretariaat. De kleur van het metselwerk van dit gedeelte is aubergine.
Het fysiotherapiegedeelte onderscheidt zich door de speels geplaatste kozijnen in de massa. Tevens wordt de aubergine steen hier laag om laag afgewisseld met een rood-grijze steen. Het onderscheidende effect tussen de vleugels wordt zodoende versterkt. De zijgevel die op de rondweg gericht is, is verbijzonderd door de toepassing van een zinken erkerkozijn, die op zijn beurt weer refereert naar de huisartsenvleugel.
Het entreegedeelte is overwegend uitgevoerd in zink en glas. Het verheft zich boven de twee vleugels en geeft door zijn openheid een nauwe relatie met vijver en omgeving. Daarnaast markeert het duidelijk de entree en zorgt het voor een goede esthetische balans tussen 'open en gesloten' in de gevel.

pve

In de HOED zijn de volgende functies ondergebracht: een huisartsenpost voor vijf huisartsen + een plaats voor een arts in opleiding, een fysiotherapiepraktijk voor drie fysiotherapeuten + een kinderfysiotherapeut en een wijkverpleegkundige.
Daarnaast biedt de eerste verdieping vergader- en ontmoetingsruimte en -faciliteiten voor de HOED maar ook voor de omliggende wijken.

facts

Opdrachtgever: maatschap van huisartsen en fysiotherapeuten
Project: Nieuwbouw HOED
Adres: Het Horseler te Warnsveld
Realisatie: 2006
Max. aantal bouwlagen: 2

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.