Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

Kop van de ijsbaan, Gorinchem

De locatie Kop van de IJsbaan ligt in Gorinchem in de wijk Lingewijk-Noord. Op een markante locatie aan de ijsbaan ligt dit appartementengebouw op een plint van voorzieningen. In het in 'Dudok-stijl' ontworpen gebouw bevinden zich 60 levensloopbestendige woningen. Daaronder biedt de plint ruimte aan een zorgcentrum met grand café en satellietkeuken, een wijkcentrum, een bedrijfsruimte en een parkeerplaats voor circa 36 auto's.

De baksteendetails, de horizontaliteit van de stenen banden en de verticaliteit van de toren met het trappenhuis, refereren allemaal naar de in het beeldkwaliteitplan gevraagde 'Dudok-stijl'. Het gebouw vindt ondanks zijn forse programma goed aansluiting bij de omliggende woonwijken, door zijn aflopende opbouw naar de koppen toe. De knikken in de massa creëren plekken in de buitenruimte om het gebouw heen, elk met een eigen identiteit en sfeer. In het gebouw is gespeeld met licht en lucht in de gangen om deze zo open mogelijk te houden.

Could not load widget with the id 50.

pve

In de plint van het gebouw is er de mogelijkheid tot het parkeren van ca 36 auto's. Daarnaast is er een bedrijfsruimte gepland van ongeveer 400 m2, een zorgcentrum met grand café en satellietkeuken en een wijkcentrum. Daarboven, oplopend van 2 lagen tot 4 lagen zijn 60 appartementen ontworpen met corridorontsluiting. In het hoogste deel van het gebouw bevindt zich de centrale ontsluiting met een vrijstaande lift in het atrium.

facts

Opdrachtgever: Bevo
Project: Kop van de IJsbaan
Plaats: Gorinchem
Max. aantal bouwlagen: 5

Kop van de ijsbaan, Gorinchem

De locatie Kop van de IJsbaan ligt in Gorinchem in de wijk Lingewijk-Noord. Op een markante locatie aan de ijsbaan ligt dit appartementengebouw op een plint van voorzieningen. In het in 'Dudok-stijl' ontworpen gebouw bevinden zich 60 levensloopbestendige woningen. Daaronder biedt de plint ruimte aan een zorgcentrum met grand café en satellietkeuken, een wijkcentrum, een bedrijfsruimte en een parkeerplaats voor circa 36 auto's.

De baksteendetails, de horizontaliteit van de stenen banden en de verticaliteit van de toren met het trappenhuis, refereren allemaal naar de in het beeldkwaliteitplan gevraagde 'Dudok-stijl'. Het gebouw vindt ondanks zijn forse programma goed aansluiting bij de omliggende woonwijken, door zijn aflopende opbouw naar de koppen toe. De knikken in de massa creëren plekken in de buitenruimte om het gebouw heen, elk met een eigen identiteit en sfeer. In het gebouw is gespeeld met licht en lucht in de gangen om deze zo open mogelijk te houden.

Could not load widget with the id 50.

pve

In de plint van het gebouw is er de mogelijkheid tot het parkeren van ca 36 auto's. Daarnaast is er een bedrijfsruimte gepland van ongeveer 400 m2, een zorgcentrum met grand café en satellietkeuken en een wijkcentrum. Daarboven, oplopend van 2 lagen tot 4 lagen zijn 60 appartementen ontworpen met corridorontsluiting. In het hoogste deel van het gebouw bevindt zich de centrale ontsluiting met een vrijstaande lift in het atrium.

facts

Opdrachtgever: Bevo
Project: Kop van de IJsbaan
Plaats: Gorinchem
Max. aantal bouwlagen: 5

Kop van de ijsbaan, Gorinchem

De locatie Kop van de IJsbaan ligt in Gorinchem in de wijk Lingewijk-Noord. Op een markante locatie aan de ijsbaan ligt dit appartementengebouw op een plint van voorzieningen. In het in 'Dudok-stijl' ontworpen gebouw bevinden zich 60 levensloopbestendige woningen. Daaronder biedt de plint ruimte aan een zorgcentrum met grand café en satellietkeuken, een wijkcentrum, een bedrijfsruimte en een parkeerplaats voor circa 36 auto's.

De baksteendetails, de horizontaliteit van de stenen banden en de verticaliteit van de toren met het trappenhuis, refereren allemaal naar de in het beeldkwaliteitplan gevraagde 'Dudok-stijl'. Het gebouw vindt ondanks zijn forse programma goed aansluiting bij de omliggende woonwijken, door zijn aflopende opbouw naar de koppen toe. De knikken in de massa creëren plekken in de buitenruimte om het gebouw heen, elk met een eigen identiteit en sfeer. In het gebouw is gespeeld met licht en lucht in de gangen om deze zo open mogelijk te houden.

Could not load widget with the id 50.

pve

In de plint van het gebouw is er de mogelijkheid tot het parkeren van ca 36 auto's. Daarnaast is er een bedrijfsruimte gepland van ongeveer 400 m2, een zorgcentrum met grand café en satellietkeuken en een wijkcentrum. Daarboven, oplopend van 2 lagen tot 4 lagen zijn 60 appartementen ontworpen met corridorontsluiting. In het hoogste deel van het gebouw bevindt zich de centrale ontsluiting met een vrijstaande lift in het atrium.

facts

Opdrachtgever: Bevo
Project: Kop van de IJsbaan
Plaats: Gorinchem
Max. aantal bouwlagen: 5

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.