Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

Warande, Utrecht

Het plan Warande in Utrecht Overvecht zal direct naast het gebouw Tamarinde van Zorggroep Aveant worden gerealiseerd. Het gebouw ligt in een gebied dat de overgang vormt tussen de wijk Overvecht en het achtergelegen park.

Belangrijk uitgangspunt van het ontwerp was de wens om ter plekke een hoogwaardige buitenruimte te maken in de vorm van een plein. Rondom dit plein komen de woningen van Warande te liggen, maar ook een wijkcentrum met restaurant. Daarnaast biedt het plan op de begane grond plaats aan aanvullende eerstelijns zorgfuncties. Maar ook ligt hier in de bestaande bebouwing een gezondheidscentrum en de hoofdentree van Tamarinde. Door deze functies zal het plein een levendig karakter krijgen. Het plein wordt verdeeld in verkeerszones (voetgangers en fietsers), terrassen en groene vlakken met gras en bomen.

De massa opbouw rondom is zodanig dat de zon door de dag heen vrij spel heeft op het plein.
Naar de wijk toe is het wijkcentrum gelegen, dat een transparant uiterlijk en een hotelachtige opzet kent. Tussen het plein en het park ligt de laagste bouwvleugel die op poten staat. Hier onderdoor is het park ervaarbaar en bereikbaar vanuit de wijk.

De eerste foto's van het project zijn klaar:

pve

Het plan richt zich op huisvesting van ouderen en zal 117 woningen bevatten, variërend in grootte van 55 m2 tot 80 m2. De bouwlagen worden ingevuld met woningtypen van verschillende afmetingen voor diverse doelgroepen. Er is sprake van drie te onderscheiden bouwdelen die verschillen in hoogte, afmetingen, oriëntatie en materialisering. Door toepassing van warme materialen als baksteen, hout en verschillende gevelinvullingen wordt een prettige woonuitstraling bereikt.

Onder Warande en het plein wordt een parkeergarage gerealiseerd. Deze parkeergarage is toegankelijk vanaf de Neckardreef, waar ook de voorrij mogelijkheid is en biedt plaats aan ruim tweehonderd auto's.

Op deze wijze wordt een gebouw gecreëerd dat op een prettige wijze invulling geeft aan het begrip "wonen met zorg". De nadruk ligt op de woonsfeer; warme materialen, een prettige omgeving en een prettig interieur dat alle mogelijkheden biedt om verschillende manieren van wonen met verschillende gradaties van zorg te leveren.

facts

Opdrachtgever: Mitros
Project: Warande
Adres: Neckadreef 12, Utrecht
Realisatie: 2013
Max. aantal bouwlagen: 8
Schuifdeursysteem: Zorgplus

Warande, Utrecht

Het plan Warande in Utrecht Overvecht zal direct naast het gebouw Tamarinde van Zorggroep Aveant worden gerealiseerd. Het gebouw ligt in een gebied dat de overgang vormt tussen de wijk Overvecht en het achtergelegen park.

Belangrijk uitgangspunt van het ontwerp was de wens om ter plekke een hoogwaardige buitenruimte te maken in de vorm van een plein. Rondom dit plein komen de woningen van Warande te liggen, maar ook een wijkcentrum met restaurant. Daarnaast biedt het plan op de begane grond plaats aan aanvullende eerstelijns zorgfuncties. Maar ook ligt hier in de bestaande bebouwing een gezondheidscentrum en de hoofdentree van Tamarinde. Door deze functies zal het plein een levendig karakter krijgen. Het plein wordt verdeeld in verkeerszones (voetgangers en fietsers), terrassen en groene vlakken met gras en bomen.

De massa opbouw rondom is zodanig dat de zon door de dag heen vrij spel heeft op het plein.
Naar de wijk toe is het wijkcentrum gelegen, dat een transparant uiterlijk en een hotelachtige opzet kent. Tussen het plein en het park ligt de laagste bouwvleugel die op poten staat. Hier onderdoor is het park ervaarbaar en bereikbaar vanuit de wijk.

De eerste foto's van het project zijn klaar:

pve

Het plan richt zich op huisvesting van ouderen en zal 117 woningen bevatten, variërend in grootte van 55 m2 tot 80 m2. De bouwlagen worden ingevuld met woningtypen van verschillende afmetingen voor diverse doelgroepen. Er is sprake van drie te onderscheiden bouwdelen die verschillen in hoogte, afmetingen, oriëntatie en materialisering. Door toepassing van warme materialen als baksteen, hout en verschillende gevelinvullingen wordt een prettige woonuitstraling bereikt.

Onder Warande en het plein wordt een parkeergarage gerealiseerd. Deze parkeergarage is toegankelijk vanaf de Neckardreef, waar ook de voorrij mogelijkheid is en biedt plaats aan ruim tweehonderd auto's.

Op deze wijze wordt een gebouw gecreëerd dat op een prettige wijze invulling geeft aan het begrip "wonen met zorg". De nadruk ligt op de woonsfeer; warme materialen, een prettige omgeving en een prettig interieur dat alle mogelijkheden biedt om verschillende manieren van wonen met verschillende gradaties van zorg te leveren.

facts

Opdrachtgever: Mitros
Project: Warande
Adres: Neckadreef 12, Utrecht
Realisatie: 2013
Max. aantal bouwlagen: 8
Schuifdeursysteem: Zorgplus

Warande, Utrecht

Het plan Warande in Utrecht Overvecht zal direct naast het gebouw Tamarinde van Zorggroep Aveant worden gerealiseerd. Het gebouw ligt in een gebied dat de overgang vormt tussen de wijk Overvecht en het achtergelegen park.

Belangrijk uitgangspunt van het ontwerp was de wens om ter plekke een hoogwaardige buitenruimte te maken in de vorm van een plein. Rondom dit plein komen de woningen van Warande te liggen, maar ook een wijkcentrum met restaurant. Daarnaast biedt het plan op de begane grond plaats aan aanvullende eerstelijns zorgfuncties. Maar ook ligt hier in de bestaande bebouwing een gezondheidscentrum en de hoofdentree van Tamarinde. Door deze functies zal het plein een levendig karakter krijgen. Het plein wordt verdeeld in verkeerszones (voetgangers en fietsers), terrassen en groene vlakken met gras en bomen.

De massa opbouw rondom is zodanig dat de zon door de dag heen vrij spel heeft op het plein.
Naar de wijk toe is het wijkcentrum gelegen, dat een transparant uiterlijk en een hotelachtige opzet kent. Tussen het plein en het park ligt de laagste bouwvleugel die op poten staat. Hier onderdoor is het park ervaarbaar en bereikbaar vanuit de wijk.

De eerste foto's van het project zijn klaar:

pve

Het plan richt zich op huisvesting van ouderen en zal 117 woningen bevatten, variërend in grootte van 55 m2 tot 80 m2. De bouwlagen worden ingevuld met woningtypen van verschillende afmetingen voor diverse doelgroepen. Er is sprake van drie te onderscheiden bouwdelen die verschillen in hoogte, afmetingen, oriëntatie en materialisering. Door toepassing van warme materialen als baksteen, hout en verschillende gevelinvullingen wordt een prettige woonuitstraling bereikt.

Onder Warande en het plein wordt een parkeergarage gerealiseerd. Deze parkeergarage is toegankelijk vanaf de Neckardreef, waar ook de voorrij mogelijkheid is en biedt plaats aan ruim tweehonderd auto's.

Op deze wijze wordt een gebouw gecreëerd dat op een prettige wijze invulling geeft aan het begrip "wonen met zorg". De nadruk ligt op de woonsfeer; warme materialen, een prettige omgeving en een prettig interieur dat alle mogelijkheden biedt om verschillende manieren van wonen met verschillende gradaties van zorg te leveren.

facts

Opdrachtgever: Mitros
Project: Warande
Adres: Neckadreef 12, Utrecht
Realisatie: 2013
Max. aantal bouwlagen: 8
Schuifdeursysteem: Zorgplus

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.