Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

't Dijkhuis, Borne

Het woonzorgcentrum 't Dijkhuis is enerzijds een signaal naar de buitenwereld en tegelijkertijd in zichzelf gekeerd. Je moet omhoog kijken en het gebouw beleven.
Het wordt gekenschetst als "een dorp in de samenleving". Beschermend voor de bewoners en gastvrij voor de buurt.

De architect heeft ervoor gezorgd dat het gebouw passend aansluit op onze manier van zorg leveren, waardoor het gebouw tevens duurzaam is. 

De grote verrassing van 't Dijkhuis zit aan de binnenkant. De atriums brengen veel openheid in het gebouw en terwijl het ene atrium kleinschaliger is en past bij de functie van het verpleeghuis, manifesteert de tweede atrium zich als een kathedraal binnen het eigen "minidorp" van de bewoners. Hier gebeurt het. Het is een multifunctionele ruimte die voor vele activiteiten kan worden gebruikt. Op momenten dat er geen activiteiten zijn, blijft de ruimte leven door de druk bezochte bedrijfsfuncties op de begane grond, zoals het gezondheidscentrum, apotheek, prikpost, en verloskundigenpraktijk.

Het gebouw duikt aan de rondweg om Borne op als een herkenbaar en markant gebouw. Aan de "Bornse" kant presenteert het gebouw zich als een betrekkelijk sobere laagbouw, die met verschillende soorten metselwerk en balkons niet misstaat in een typische woonomgeving. Door de vloeiende lijnen en telkens in hoogte verspringende gevel valt de grootte van het L-vormige complex nauwelijks op. Toch hebben 98 appartementen, verpleegafdelingen met totaal 90 bedden, en 2.000 m2 aanverwante semi-openbare ruimten een eigen plaats gekregen. Het qua oppervlakte extreem grote gebouw werkt nergens kolossaal.

Op de site van Trivium Meulenbelt Zorg zijn 360 graden foto's te bekijken.

pve

Het woonzorgcomplex biedt een uitgebreid spectrum aan woon- en zorgfuncties. Het bevat onder andere 92 verpleegplaatsen, waarvan 64 PG-bewoners en 28 somatische bewoners, verdeeld in 12 kleinschalige woongroepen met de woonvorm afdelingswonen. Daarnaast zijn er 10 koopwoningen en 90 huurwoningen voor senioren. Op de begane grond zijn diverse maatschappelijke, zorgondersteunende en gezondheidszorgfuncties ondergebracht, van eerstelijns tot tweedelijns zorg.

exploitatie

Het gebouw is het resultaat van de samenwerking tussen woningstichting Woonbeheer Borne en de zorginstelling Trivium Meulenbelt Zorg Hengelo. Door te kiezen voor het gemeenschappelijke karakter van het gebouw, bijvoorbeeld het dubbelgebruik van het restaurant, is het exploitatietechnisch zeer aantrekkelijk geweest voor de twee partijen om op die manier meer kwaliteit en zorg te bieden dan binnen het normatieve budget van de overheid mogelijk zou zijn geweest.

Het gebouw heeft de Vastgoed Prijs Twente gewonnen.

facts

Opdrachtgever: Woonbeheer Borne
Project: 't Dijkhuis Woon-Zorg- & Verpleeg complex, zorg
Adres: 't Dijkhuis 1, Borne
Realisatie: 2007
Max. aantal bouwlagen: 7

't Dijkhuis, Borne

Het woonzorgcentrum 't Dijkhuis is enerzijds een signaal naar de buitenwereld en tegelijkertijd in zichzelf gekeerd. Je moet omhoog kijken en het gebouw beleven.
Het wordt gekenschetst als "een dorp in de samenleving". Beschermend voor de bewoners en gastvrij voor de buurt.

De architect heeft ervoor gezorgd dat het gebouw passend aansluit op onze manier van zorg leveren, waardoor het gebouw tevens duurzaam is. 

De grote verrassing van 't Dijkhuis zit aan de binnenkant. De atriums brengen veel openheid in het gebouw en terwijl het ene atrium kleinschaliger is en past bij de functie van het verpleeghuis, manifesteert de tweede atrium zich als een kathedraal binnen het eigen "minidorp" van de bewoners. Hier gebeurt het. Het is een multifunctionele ruimte die voor vele activiteiten kan worden gebruikt. Op momenten dat er geen activiteiten zijn, blijft de ruimte leven door de druk bezochte bedrijfsfuncties op de begane grond, zoals het gezondheidscentrum, apotheek, prikpost, en verloskundigenpraktijk.

Het gebouw duikt aan de rondweg om Borne op als een herkenbaar en markant gebouw. Aan de "Bornse" kant presenteert het gebouw zich als een betrekkelijk sobere laagbouw, die met verschillende soorten metselwerk en balkons niet misstaat in een typische woonomgeving. Door de vloeiende lijnen en telkens in hoogte verspringende gevel valt de grootte van het L-vormige complex nauwelijks op. Toch hebben 98 appartementen, verpleegafdelingen met totaal 90 bedden, en 2.000 m2 aanverwante semi-openbare ruimten een eigen plaats gekregen. Het qua oppervlakte extreem grote gebouw werkt nergens kolossaal.

Op de site van Trivium Meulenbelt Zorg zijn 360 graden foto's te bekijken.

pve

Het woonzorgcomplex biedt een uitgebreid spectrum aan woon- en zorgfuncties. Het bevat onder andere 92 verpleegplaatsen, waarvan 64 PG-bewoners en 28 somatische bewoners, verdeeld in 12 kleinschalige woongroepen met de woonvorm afdelingswonen. Daarnaast zijn er 10 koopwoningen en 90 huurwoningen voor senioren. Op de begane grond zijn diverse maatschappelijke, zorgondersteunende en gezondheidszorgfuncties ondergebracht, van eerstelijns tot tweedelijns zorg.

exploitatie

Het gebouw is het resultaat van de samenwerking tussen woningstichting Woonbeheer Borne en de zorginstelling Trivium Meulenbelt Zorg Hengelo. Door te kiezen voor het gemeenschappelijke karakter van het gebouw, bijvoorbeeld het dubbelgebruik van het restaurant, is het exploitatietechnisch zeer aantrekkelijk geweest voor de twee partijen om op die manier meer kwaliteit en zorg te bieden dan binnen het normatieve budget van de overheid mogelijk zou zijn geweest.

Het gebouw heeft de Vastgoed Prijs Twente gewonnen.

facts

Opdrachtgever: Woonbeheer Borne
Project: 't Dijkhuis Woon-Zorg- & Verpleeg complex, zorg
Adres: 't Dijkhuis 1, Borne
Realisatie: 2007
Max. aantal bouwlagen: 7

't Dijkhuis, Borne

Het woonzorgcentrum 't Dijkhuis is enerzijds een signaal naar de buitenwereld en tegelijkertijd in zichzelf gekeerd. Je moet omhoog kijken en het gebouw beleven.
Het wordt gekenschetst als "een dorp in de samenleving". Beschermend voor de bewoners en gastvrij voor de buurt.

De architect heeft ervoor gezorgd dat het gebouw passend aansluit op onze manier van zorg leveren, waardoor het gebouw tevens duurzaam is. 

De grote verrassing van 't Dijkhuis zit aan de binnenkant. De atriums brengen veel openheid in het gebouw en terwijl het ene atrium kleinschaliger is en past bij de functie van het verpleeghuis, manifesteert de tweede atrium zich als een kathedraal binnen het eigen "minidorp" van de bewoners. Hier gebeurt het. Het is een multifunctionele ruimte die voor vele activiteiten kan worden gebruikt. Op momenten dat er geen activiteiten zijn, blijft de ruimte leven door de druk bezochte bedrijfsfuncties op de begane grond, zoals het gezondheidscentrum, apotheek, prikpost, en verloskundigenpraktijk.

Het gebouw duikt aan de rondweg om Borne op als een herkenbaar en markant gebouw. Aan de "Bornse" kant presenteert het gebouw zich als een betrekkelijk sobere laagbouw, die met verschillende soorten metselwerk en balkons niet misstaat in een typische woonomgeving. Door de vloeiende lijnen en telkens in hoogte verspringende gevel valt de grootte van het L-vormige complex nauwelijks op. Toch hebben 98 appartementen, verpleegafdelingen met totaal 90 bedden, en 2.000 m2 aanverwante semi-openbare ruimten een eigen plaats gekregen. Het qua oppervlakte extreem grote gebouw werkt nergens kolossaal.

Op de site van Trivium Meulenbelt Zorg zijn 360 graden foto's te bekijken.

pve

Het woonzorgcomplex biedt een uitgebreid spectrum aan woon- en zorgfuncties. Het bevat onder andere 92 verpleegplaatsen, waarvan 64 PG-bewoners en 28 somatische bewoners, verdeeld in 12 kleinschalige woongroepen met de woonvorm afdelingswonen. Daarnaast zijn er 10 koopwoningen en 90 huurwoningen voor senioren. Op de begane grond zijn diverse maatschappelijke, zorgondersteunende en gezondheidszorgfuncties ondergebracht, van eerstelijns tot tweedelijns zorg.

exploitatie

Het gebouw is het resultaat van de samenwerking tussen woningstichting Woonbeheer Borne en de zorginstelling Trivium Meulenbelt Zorg Hengelo. Door te kiezen voor het gemeenschappelijke karakter van het gebouw, bijvoorbeeld het dubbelgebruik van het restaurant, is het exploitatietechnisch zeer aantrekkelijk geweest voor de twee partijen om op die manier meer kwaliteit en zorg te bieden dan binnen het normatieve budget van de overheid mogelijk zou zijn geweest.

Het gebouw heeft de Vastgoed Prijs Twente gewonnen.

facts

Opdrachtgever: Woonbeheer Borne
Project: 't Dijkhuis Woon-Zorg- & Verpleeg complex, zorg
Adres: 't Dijkhuis 1, Borne
Realisatie: 2007
Max. aantal bouwlagen: 7

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.