Toolbar

De voormalige bollenschuur van de gebroeders Driehuizen in Lisse is een Rijksmonument uit de jaren '20. Deze bollenschuur markeert de toegangsweg naar een kleine nieuwbouwwijk. Aan het monument is met respect voor de historische waarde een nieuwe invulling gegeven. De bollenschuur is getransformeerd tot een woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Daarbij zijn de markante elementen zowel aan de gevel als in het atrium behouden en gerestaureerd, terwijl in het ontwerp rekening is gehouden met aanpassingen die voor de hoogwaardige afwerking en het nodige comfort zorgen. Het schitterende atrium zorgt voor een sfeervolle entree in het gebouw.

 

pve

De opdracht was om kleine appartementen in de bestaande bollenschuur onder te brengen met het behoud van de sfeer en karakter van de bollenschuur. In nauw overleg met de Rijksdienst voor Monumentenzorg is tot een ontwerp gekomen voor 27 appartementen in 3 lagen rondom het bestaande atrium. Alle appartementen hebben een privé buitenruimte of balkon. De bedrijfswoning aan de voorzijde is gerestaureerd.

facts

Opdrachtgever: Hillgate properties
Project: Bollenschuur Driehuizen
Plaats: Lisse
Max. aantal bouwlagen: 3

Rijksmonument

Pin it

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.