Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

Korenhof Scherpenzeel

In Scherpenzeel wordt een nieuwe basisschool gerealiseerd die een tweetal fuserende basisscholen huisvest. Het gebouw vormt het begin van de nieuwe uitbreidingswijk 'Plan Zuid'.

De nieuwe school wordt ingepast in een groene, landschappelijke omgeving. Jorissen Simonetti architecten heeft gekozen voor een compact gebouw met een herkenbare uitstraling. De school zoekt qua hoogte en profiel aansluiting bij de woningen aan de rand van de woonwijk. Het markante dak overbrugt de overgang tussen dorp en landschap en golft langzaam omlaag. De grote overstekken sluiten aan bij de zo kenmerkende bebouwing van het aangrenzende agrarische landschap.

De gevelopeningen geven de functies van de achterliggende ruimten goed weer – grote, brede kozijnen ter plaatse van de onderwijsruimten en smalle, staande openingen bij andere functies.

Veel aandacht in het project gaat uit naar duurzaamheid, energiegebruik en exploitatie. Daarbij is onder meer ingezet op flexibiliteit en multifunctionaliteit.
De heldere constructieve opzet geeft het gebouw de mogelijkheid om mee te bewegen met toekomstige ontwikkelingen als krimp en groei.

Door het compact concept wordt de gevel- en dakoppervlakte gereduceerd. De grote overstekken, diepe neggen en het toepassen van warmtewerend glas dragen bij aan een prettig en fris binnenklimaat. Daar sluit de duurzame installatie naadloos op aan.

De verschillende (onderwijs)functies zijn strategisch gesitueerd rond een groot, multifunctioneel hart met aula en speellokaal. Naast de synergie die op deze wijze tussen de gebruikers wordt bereikt, resulteert dit ook in een gunstige verhouding tussen bruto en netto vloeroppervlakte. De oppervlakte die hiermee wordt 'gewonnen', is onder andere terug te vinden in de relatief ruime leslokalen – tot wel circa 75 m² groot.


facts

Opdrachtgever: VCPO De Viermaster
Project: Basisschool Scherpenzeel
Adres: Ringbaan, Scherpenzeel
Max aantal bouwlagen: 2

Korenhof Scherpenzeel

In Scherpenzeel wordt een nieuwe basisschool gerealiseerd die een tweetal fuserende basisscholen huisvest. Het gebouw vormt het begin van de nieuwe uitbreidingswijk 'Plan Zuid'.

De nieuwe school wordt ingepast in een groene, landschappelijke omgeving. Jorissen Simonetti architecten heeft gekozen voor een compact gebouw met een herkenbare uitstraling. De school zoekt qua hoogte en profiel aansluiting bij de woningen aan de rand van de woonwijk. Het markante dak overbrugt de overgang tussen dorp en landschap en golft langzaam omlaag. De grote overstekken sluiten aan bij de zo kenmerkende bebouwing van het aangrenzende agrarische landschap.

De gevelopeningen geven de functies van de achterliggende ruimten goed weer – grote, brede kozijnen ter plaatse van de onderwijsruimten en smalle, staande openingen bij andere functies.

Veel aandacht in het project gaat uit naar duurzaamheid, energiegebruik en exploitatie. Daarbij is onder meer ingezet op flexibiliteit en multifunctionaliteit.
De heldere constructieve opzet geeft het gebouw de mogelijkheid om mee te bewegen met toekomstige ontwikkelingen als krimp en groei.

Door het compact concept wordt de gevel- en dakoppervlakte gereduceerd. De grote overstekken, diepe neggen en het toepassen van warmtewerend glas dragen bij aan een prettig en fris binnenklimaat. Daar sluit de duurzame installatie naadloos op aan.

De verschillende (onderwijs)functies zijn strategisch gesitueerd rond een groot, multifunctioneel hart met aula en speellokaal. Naast de synergie die op deze wijze tussen de gebruikers wordt bereikt, resulteert dit ook in een gunstige verhouding tussen bruto en netto vloeroppervlakte. De oppervlakte die hiermee wordt 'gewonnen', is onder andere terug te vinden in de relatief ruime leslokalen – tot wel circa 75 m² groot.


facts

Opdrachtgever: VCPO De Viermaster
Project: Basisschool Scherpenzeel
Adres: Ringbaan, Scherpenzeel
Max aantal bouwlagen: 2

Korenhof Scherpenzeel

In Scherpenzeel wordt een nieuwe basisschool gerealiseerd die een tweetal fuserende basisscholen huisvest. Het gebouw vormt het begin van de nieuwe uitbreidingswijk 'Plan Zuid'.

De nieuwe school wordt ingepast in een groene, landschappelijke omgeving. Jorissen Simonetti architecten heeft gekozen voor een compact gebouw met een herkenbare uitstraling. De school zoekt qua hoogte en profiel aansluiting bij de woningen aan de rand van de woonwijk. Het markante dak overbrugt de overgang tussen dorp en landschap en golft langzaam omlaag. De grote overstekken sluiten aan bij de zo kenmerkende bebouwing van het aangrenzende agrarische landschap.

De gevelopeningen geven de functies van de achterliggende ruimten goed weer – grote, brede kozijnen ter plaatse van de onderwijsruimten en smalle, staande openingen bij andere functies.

Veel aandacht in het project gaat uit naar duurzaamheid, energiegebruik en exploitatie. Daarbij is onder meer ingezet op flexibiliteit en multifunctionaliteit.
De heldere constructieve opzet geeft het gebouw de mogelijkheid om mee te bewegen met toekomstige ontwikkelingen als krimp en groei.

Door het compact concept wordt de gevel- en dakoppervlakte gereduceerd. De grote overstekken, diepe neggen en het toepassen van warmtewerend glas dragen bij aan een prettig en fris binnenklimaat. Daar sluit de duurzame installatie naadloos op aan.

De verschillende (onderwijs)functies zijn strategisch gesitueerd rond een groot, multifunctioneel hart met aula en speellokaal. Naast de synergie die op deze wijze tussen de gebruikers wordt bereikt, resulteert dit ook in een gunstige verhouding tussen bruto en netto vloeroppervlakte. De oppervlakte die hiermee wordt 'gewonnen', is onder andere terug te vinden in de relatief ruime leslokalen – tot wel circa 75 m² groot.


facts

Opdrachtgever: VCPO De Viermaster
Project: Basisschool Scherpenzeel
Adres: Ringbaan, Scherpenzeel
Max aantal bouwlagen: 2

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.