Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

MFA, Varsseveld

Door de samenvoeging van twee protestants christelijke scholen is in Varsseveld een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Samen met een kinderdagverblijf en een grote buitenschoolse opvang vormt dit gebouw 'brede school De Meeander' te Varsseveld. De brede school heeft een plek gekregen op een groot, groen kavel nabij het centrum van Varsseveld en vlak naast de grote, plaatselijk sportaccommodatie. Het gebouw biedt huisvesting aan een twee gefuseerde basisscholen, een drietal groepen kinderdagopvang en drie groepen buitenschoolse opvang.

Het gebouw is gesitueerd in een groene, parkachtige omgeving en sluit daar met zijn situering en uitstraling goed op aan. Het is alzijdig georiënteerd, heeft een wat sculpturale vorm en wordt gekenmerkt door de 'willekeurig' geplaatste horizontale bandramen in de gevels. Deze zorgen voor een prettige beleving - er ontstaat een prachtig 'breedbeeld' naar het plein en het groen. De entrees, over twee bouwlagen ruimtelijk open (vides), worden gemarkeerd door grote, uitstekende erkers.

De opzet van de school komt voort uit de wens van het bestuur en de gebruikers om de lokalen te situeren rond een ruimtelijke en open gemeenschapsruimte die grenst aan het speellokaal. Door het combineren van die twee ontstaat een grote multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld het opvoeren van de jaarlijkse musical. Daarnaast wordt deze ruimte actief gebruikt bij het onderwijs. Tussen de klaslokalen onderling zijn open computerhoeken gerealiseerd en daarnaast, op een aantal plekken, afgesloten verwerkingsruimten.

Het gedeelte voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang is gesitueerd rond een groot plein in het hart dat over twee bouwlagen open is en waar lichtstraten in het dak zorgen voor een prettige beleving en bovendien de gewenste interactie en sociale veiligheid. De buitenschoolse opvang is vormgegeven als ateliers (koken, theater, creatieve werkvormen).

Voor een goed leer- en werkklimaat is ondermeer het schoolvisionsysteem toegepast. De armaturen kunnen meekleuren met de activiteit die in de lokalen plaatsvindt. Het dak van de school is volledig voorzien van PV-cellen.

Rondom de school zijn verschillende pleinen en buitenruimten gesitueerd. Deze zijn zodanig ingericht dat verschillende plekken ontstaan en functies kunnen worden ondergebracht. Zo zijn er plekken waar rustige gezeten kan worden, biedt het plein ruimte om te klimmen, te basketballen en te voetballen en is een groot deel van het kavel ingericht als ecologische ontdekkings- en speeltuin met zand, water, planten en struiken.

 

pve

basisschool + kdo + bso

facts

Opdrachtgever: Accent scholengroep
Project: MFA Varsseveld
Adres: Hofskampstraat 25, Varsseveld
Realisatie: 2013
Max. aantal bouwlagen: 2

MFA, Varsseveld

Door de samenvoeging van twee protestants christelijke scholen is in Varsseveld een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Samen met een kinderdagverblijf en een grote buitenschoolse opvang vormt dit gebouw 'brede school De Meeander' te Varsseveld. De brede school heeft een plek gekregen op een groot, groen kavel nabij het centrum van Varsseveld en vlak naast de grote, plaatselijk sportaccommodatie. Het gebouw biedt huisvesting aan een twee gefuseerde basisscholen, een drietal groepen kinderdagopvang en drie groepen buitenschoolse opvang.

Het gebouw is gesitueerd in een groene, parkachtige omgeving en sluit daar met zijn situering en uitstraling goed op aan. Het is alzijdig georiënteerd, heeft een wat sculpturale vorm en wordt gekenmerkt door de 'willekeurig' geplaatste horizontale bandramen in de gevels. Deze zorgen voor een prettige beleving - er ontstaat een prachtig 'breedbeeld' naar het plein en het groen. De entrees, over twee bouwlagen ruimtelijk open (vides), worden gemarkeerd door grote, uitstekende erkers.

De opzet van de school komt voort uit de wens van het bestuur en de gebruikers om de lokalen te situeren rond een ruimtelijke en open gemeenschapsruimte die grenst aan het speellokaal. Door het combineren van die twee ontstaat een grote multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld het opvoeren van de jaarlijkse musical. Daarnaast wordt deze ruimte actief gebruikt bij het onderwijs. Tussen de klaslokalen onderling zijn open computerhoeken gerealiseerd en daarnaast, op een aantal plekken, afgesloten verwerkingsruimten.

Het gedeelte voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang is gesitueerd rond een groot plein in het hart dat over twee bouwlagen open is en waar lichtstraten in het dak zorgen voor een prettige beleving en bovendien de gewenste interactie en sociale veiligheid. De buitenschoolse opvang is vormgegeven als ateliers (koken, theater, creatieve werkvormen).

Voor een goed leer- en werkklimaat is ondermeer het schoolvisionsysteem toegepast. De armaturen kunnen meekleuren met de activiteit die in de lokalen plaatsvindt. Het dak van de school is volledig voorzien van PV-cellen.

Rondom de school zijn verschillende pleinen en buitenruimten gesitueerd. Deze zijn zodanig ingericht dat verschillende plekken ontstaan en functies kunnen worden ondergebracht. Zo zijn er plekken waar rustige gezeten kan worden, biedt het plein ruimte om te klimmen, te basketballen en te voetballen en is een groot deel van het kavel ingericht als ecologische ontdekkings- en speeltuin met zand, water, planten en struiken.

 

pve

basisschool + kdo + bso

facts

Opdrachtgever: Accent scholengroep
Project: MFA Varsseveld
Adres: Hofskampstraat 25, Varsseveld
Realisatie: 2013
Max. aantal bouwlagen: 2

MFA, Varsseveld

Door de samenvoeging van twee protestants christelijke scholen is in Varsseveld een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Samen met een kinderdagverblijf en een grote buitenschoolse opvang vormt dit gebouw 'brede school De Meeander' te Varsseveld. De brede school heeft een plek gekregen op een groot, groen kavel nabij het centrum van Varsseveld en vlak naast de grote, plaatselijk sportaccommodatie. Het gebouw biedt huisvesting aan een twee gefuseerde basisscholen, een drietal groepen kinderdagopvang en drie groepen buitenschoolse opvang.

Het gebouw is gesitueerd in een groene, parkachtige omgeving en sluit daar met zijn situering en uitstraling goed op aan. Het is alzijdig georiënteerd, heeft een wat sculpturale vorm en wordt gekenmerkt door de 'willekeurig' geplaatste horizontale bandramen in de gevels. Deze zorgen voor een prettige beleving - er ontstaat een prachtig 'breedbeeld' naar het plein en het groen. De entrees, over twee bouwlagen ruimtelijk open (vides), worden gemarkeerd door grote, uitstekende erkers.

De opzet van de school komt voort uit de wens van het bestuur en de gebruikers om de lokalen te situeren rond een ruimtelijke en open gemeenschapsruimte die grenst aan het speellokaal. Door het combineren van die twee ontstaat een grote multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld het opvoeren van de jaarlijkse musical. Daarnaast wordt deze ruimte actief gebruikt bij het onderwijs. Tussen de klaslokalen onderling zijn open computerhoeken gerealiseerd en daarnaast, op een aantal plekken, afgesloten verwerkingsruimten.

Het gedeelte voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang is gesitueerd rond een groot plein in het hart dat over twee bouwlagen open is en waar lichtstraten in het dak zorgen voor een prettige beleving en bovendien de gewenste interactie en sociale veiligheid. De buitenschoolse opvang is vormgegeven als ateliers (koken, theater, creatieve werkvormen).

Voor een goed leer- en werkklimaat is ondermeer het schoolvisionsysteem toegepast. De armaturen kunnen meekleuren met de activiteit die in de lokalen plaatsvindt. Het dak van de school is volledig voorzien van PV-cellen.

Rondom de school zijn verschillende pleinen en buitenruimten gesitueerd. Deze zijn zodanig ingericht dat verschillende plekken ontstaan en functies kunnen worden ondergebracht. Zo zijn er plekken waar rustige gezeten kan worden, biedt het plein ruimte om te klimmen, te basketballen en te voetballen en is een groot deel van het kavel ingericht als ecologische ontdekkings- en speeltuin met zand, water, planten en struiken.

 

pve

basisschool + kdo + bso

facts

Opdrachtgever: Accent scholengroep
Project: MFA Varsseveld
Adres: Hofskampstraat 25, Varsseveld
Realisatie: 2013
Max. aantal bouwlagen: 2

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.