Toolbar

Brede school Ede-West ligt midden in een kenmerkende arbeiderswijk uit de jaren zestig. Samen met het naastgelegen winkelcentrum geeft de brede school de wijk een krachtig, uitnodigend en dynamisch hart. Het draagt bij aan de leefbaarheid van het gebied. De schoolpleinen en speelplaatsen rondom het gebouw zijn een groot deel van de dag openbaar toegankelijk.

Het gebouw is compact ontworpen rondom de sportzaal en het hart dat bestaat uit een grote, hoge multifunctionele ruimte in combinatie met een speellokaal. De begane grond ter plaatse van de school- en welzijnsvoorziening bestaat uit een vrijwel transparante vliesgevel. Het programma op de eerste bouwlaag is ondergebracht in uitstekende houten 'doosjes', die ook de nodige natuurlijke schaduwwerking leveren. De brede school is qua uitstraling onderscheidend en vrolijk, de toegepaste materialen sluiten goed aan bij de stedenbouwkundige visie 'De Tuinen'.

Duurzaamheid, beheer en exploitatie vormden een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Het hele gebouw is voorzien van een energiezuinig klimaatsysteem, er is een WKO toegepast die gebruik maakt van de aardwarmte om het gebouw respectievelijk op te warmen en - 's zomers - 'gratis' te koelen. Bovendien is het gebouw voorzien van warmtewerende beglazing en is daarnaast gebruik gemaakt van duurzame en onderhoudsarme materialen. De school kan eenvoudig anticiperen op wijzigingen in de toekomst (groei, krimp, andere bestemming) en is multifunctioneel bruikbaar.


facts

Opdrachtgever: Gemeente Ede
Project: Brede school Ede West
Adres: Wulplan 9, Ede
Max aantal bouwlagen: 2

 

Pin it

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.