Toolbar

Om te komen tot een basisschool waarin alle groepen zijn ondergebracht ondergaat de Rehobothschool een forse uitbreiding en daarnaast een interne verbouwing en renovatie. De Rehobothschool is op dit moment gesitueerd in twee gebouwen die op loopafstand van elkaar liggen. Aangezien een grote renovatie gepland was en het bestuur haar voorkeur had voor een unilocatie, is besloten op de plaats van de huidige hoofdlocatie de school fors uit te breiden.

Om het programma onder te brengen op de beperkte beschikbare ruimte en bovendien de wens van de opdrachtgever - een gebouw met een frisse en in het oog springende uitstraling - te honoreren, heeft Jorissen Simonetti architecten gekozen voor een uitbreiding in twee bouwlagen die qua vormgeving, kleur en materialisatie contrasteert met de bestaande bouw.

De begane grond is geheel transparant vormgegeven en bestaat uit een donkerkleurige vliesgevel. De stijlen zijn aangebracht in een afwisselende afstand ten opzichte van elkaar. In- en exterieur lopen zo naadloos in elkaar over. Kenmerkend is de V-vormige constructie die achter de vliesgevel staat en de verdieping draagt. Deze is vormgegeven als een overkragende bouwmassa met grote horizontale openingen. Een groot deel hiervan is voorzien van verticale, gekleurde lamellen die de zon weren en zorgen voor een dynamische en speelse uitstraling. Nabij de twee entrees steekt de verdieping nog verder uit. De grote vensters die zo ontstaan bieden ruimte voor de naam aanduiding van de school.
De renovatie van dak- en gevelonderdelen is opgepakt om - door de oogharen heen - aan te sluiten bij de uitstraling van de nieuwbouw. Het ritme en de kleurstelling is overgenomen zodat een coherent geheel ontstaat.

beelden ontwerp



facts

Project: Rehobothschool
Plaats: Veenendaal
Max. aantal bouwlagen: 2


Pin it

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.