Toolbar

In het hartje van Winterswijk staat, op de locatie van de oude school, de nieuwe basisschool voor St. Jozef. De nieuwbouw past door zijn materialisatie, detaillering en uitstraling goed binnen de stedenbouwkundige context van de wijk.

De nieuwe basisschool volgt de langgerekte vorm van de kavel en is opgetrokken uit metselwerk. Het gebouw wordt voorzien van een markante zadelkap, opgetrokken uit keramische dakpannen. De school staat solitair op de kavel. Rondom de basisschool zijn de verschillende pleinen, aan de voor- en zijkanten gesitueerd. De buitenruimte van de school loopt, vrijwel, naadloos over in het plein van de naastgelegen kinderopvang. Deze is gesitueerd in een 'oude' pastorie die gerestaureerd is. In dit gebouw zijn een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang ondergebracht.

Functionele school

De school is functioneel opgedeeld in een aantal clusters. Alle lokalen zijn gegroepeerd rondom twee grote leerpleinen. De lokalen zijn zodanig gesitueerd dat ze op een eenvoudige wijze geschakeld kunnen worden. Het speellokaal kan bijvoorbeeld, door middel van een paneelwand, eenvoudig worden geschakeld aan de entreehal. In de entreehal bevindt zich een markante theatertrap, door het samenvoegen van de ruimtes ontstaat er een multifunctionele ruimte voor vieringen, musicals, e.d.

De entrees en de grote kozijnen, ter plekke van de lesruimten, worden gekenmerkt door betonnen kaders. Het meest markante kader, ter plaatse van de hoofdentree, steekt door het dak. Door het rigide ritme in de gevels en de verticale richting van de aluminium kozijnen, krijgt het gebouw een strakke en statige uitstraling. Het metselwerk heeft een warme uitstraling en wordt voorzien van verspringingen en rollagen, die het gebouw een eigen karakter meegeven.

De kinderen denken mee!

 

Pin it

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.