Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

V&D, Doetinchem

In twee maanden tijd heeft Jorissen Simonetti architecten de ver/ en nieuwbouw voor een nieuw V&D warenhuis in Doetinchem gerealiseerd. Op 15 november 2007 opende de V&D haar deuren.

Het project zal worden opgenomen in het welstandsjaarboek van Het Gelders Genootschap; een vereniging van gemeenten die zich al meer dan tachtig jaar inzet voor het behoud en de bevordering van de schoonheid van stad en land.

De nieuwe V&D is gehuisvest in het voormalige warenhuis Huls en ligt aan een van de drukste winkelstraten in het centrum van Doetinchem. Qua architectuur is nauw aansluiting gezocht bij de historische opbouw en uitstraling van de Hamburgerstraat. De onopvallende gevel van het oude warenhuis – een fout uit de jaren '60 – is daarom grondig vernieuwd. De achtergevel die grenst aan een park – ter plaatse van de oorspronkelijke stadswal – is minder ingrijpend aangepakt en gemoderniseerd. Hier komt tevens het La Place restaurant met terras. Het hele pand is intern gestript en volledig voorzien van nieuwe installaties. De nieuwe afbouw (vloeren, wanden, plafonds) en inrichting geeft het pand – ook intern - een moderne, strakke uitstraling.

facts

Opdrachtgever: Vroom & Dreesmann Warenhuizen BV
Project: verbouw/ nieuwbouw warenhuis
Adres: Hamburgerstraat 49 te Doetinchem
Realisatie: 2007
Max. aantal bouwlagen: 3

V&D, Doetinchem

In twee maanden tijd heeft Jorissen Simonetti architecten de ver/ en nieuwbouw voor een nieuw V&D warenhuis in Doetinchem gerealiseerd. Op 15 november 2007 opende de V&D haar deuren.

Het project zal worden opgenomen in het welstandsjaarboek van Het Gelders Genootschap; een vereniging van gemeenten die zich al meer dan tachtig jaar inzet voor het behoud en de bevordering van de schoonheid van stad en land.

De nieuwe V&D is gehuisvest in het voormalige warenhuis Huls en ligt aan een van de drukste winkelstraten in het centrum van Doetinchem. Qua architectuur is nauw aansluiting gezocht bij de historische opbouw en uitstraling van de Hamburgerstraat. De onopvallende gevel van het oude warenhuis – een fout uit de jaren '60 – is daarom grondig vernieuwd. De achtergevel die grenst aan een park – ter plaatse van de oorspronkelijke stadswal – is minder ingrijpend aangepakt en gemoderniseerd. Hier komt tevens het La Place restaurant met terras. Het hele pand is intern gestript en volledig voorzien van nieuwe installaties. De nieuwe afbouw (vloeren, wanden, plafonds) en inrichting geeft het pand – ook intern - een moderne, strakke uitstraling.

facts

Opdrachtgever: Vroom & Dreesmann Warenhuizen BV
Project: verbouw/ nieuwbouw warenhuis
Adres: Hamburgerstraat 49 te Doetinchem
Realisatie: 2007
Max. aantal bouwlagen: 3

V&D, Doetinchem

In twee maanden tijd heeft Jorissen Simonetti architecten de ver/ en nieuwbouw voor een nieuw V&D warenhuis in Doetinchem gerealiseerd. Op 15 november 2007 opende de V&D haar deuren.

Het project zal worden opgenomen in het welstandsjaarboek van Het Gelders Genootschap; een vereniging van gemeenten die zich al meer dan tachtig jaar inzet voor het behoud en de bevordering van de schoonheid van stad en land.

De nieuwe V&D is gehuisvest in het voormalige warenhuis Huls en ligt aan een van de drukste winkelstraten in het centrum van Doetinchem. Qua architectuur is nauw aansluiting gezocht bij de historische opbouw en uitstraling van de Hamburgerstraat. De onopvallende gevel van het oude warenhuis – een fout uit de jaren '60 – is daarom grondig vernieuwd. De achtergevel die grenst aan een park – ter plaatse van de oorspronkelijke stadswal – is minder ingrijpend aangepakt en gemoderniseerd. Hier komt tevens het La Place restaurant met terras. Het hele pand is intern gestript en volledig voorzien van nieuwe installaties. De nieuwe afbouw (vloeren, wanden, plafonds) en inrichting geeft het pand – ook intern - een moderne, strakke uitstraling.

facts

Opdrachtgever: Vroom & Dreesmann Warenhuizen BV
Project: verbouw/ nieuwbouw warenhuis
Adres: Hamburgerstraat 49 te Doetinchem
Realisatie: 2007
Max. aantal bouwlagen: 3

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.