Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

Van Buren, Nijverdal

De eerste gesprekken met de opdrachtgever gingen vooral over het bedrijf, hoe er gewerkt wordt, wat de visie is op de toekomst, hoe gaan de werknemers met elkaar om en hoe maken we samen er een succesvolle onderneming van. In dit traject ontstaan ook de eerste contouren van het nieuw te bouwen bedrijfspand.

De relaties zijn open en direct, er is veel glas toegepast. Het gebouw is behoorlijk groot en daarom hebben we ervoor gekozen om de compositie eenvoudig en helder te houden. De opbouw is symmetrisch en daardoor is er een herkenning vanaf de doorgaande weg en vanaf het bedrijventerrein zelf waar de entree gesitueerd is.

Voor de entree staat een markante luifelconstructie, een groots gebaar, wat tegelijk intimiteit aan de open ruimte geeft. Bij het binnengaan betreed je een ruimte hal met een vide waar vanuit alle functies te bereiken zijn.

Het gebouw is herkenbaar door de gekozen detaillering en de toegepaste materialen, het is sterk en stoer, een bouwmaterialenhandel, showroom en kantoorruimte, klaar voor de toekomst.

pve

Het programma van eisen is een droge opsomming van ruimtes die pas gaan leven als de achterliggende visie helder wordt. Omdat er nu drie verschillende delen van het bedrijf in een pand komen, hebben we geprobeerd om veel interactie mogelijk te maken. Op vele plaatsen kunnen de medewerkers elkaars activiteiten zien en meemaken, uiteraard is er voor iedereen een eigen vaste werkplek, je thuis op kantoor.

facts

Opdrachtgever: Van Buren
Project: bouwmaterialenhandel, showroom en kantoorruimte
Adres: De Joncheerelaan 50, 7441 HH Nijverdal
Realisatie: 2006
Max aantal bouwlagen: 2

Van Buren, Nijverdal

De eerste gesprekken met de opdrachtgever gingen vooral over het bedrijf, hoe er gewerkt wordt, wat de visie is op de toekomst, hoe gaan de werknemers met elkaar om en hoe maken we samen er een succesvolle onderneming van. In dit traject ontstaan ook de eerste contouren van het nieuw te bouwen bedrijfspand.

De relaties zijn open en direct, er is veel glas toegepast. Het gebouw is behoorlijk groot en daarom hebben we ervoor gekozen om de compositie eenvoudig en helder te houden. De opbouw is symmetrisch en daardoor is er een herkenning vanaf de doorgaande weg en vanaf het bedrijventerrein zelf waar de entree gesitueerd is.

Voor de entree staat een markante luifelconstructie, een groots gebaar, wat tegelijk intimiteit aan de open ruimte geeft. Bij het binnengaan betreed je een ruimte hal met een vide waar vanuit alle functies te bereiken zijn.

Het gebouw is herkenbaar door de gekozen detaillering en de toegepaste materialen, het is sterk en stoer, een bouwmaterialenhandel, showroom en kantoorruimte, klaar voor de toekomst.

pve

Het programma van eisen is een droge opsomming van ruimtes die pas gaan leven als de achterliggende visie helder wordt. Omdat er nu drie verschillende delen van het bedrijf in een pand komen, hebben we geprobeerd om veel interactie mogelijk te maken. Op vele plaatsen kunnen de medewerkers elkaars activiteiten zien en meemaken, uiteraard is er voor iedereen een eigen vaste werkplek, je thuis op kantoor.

facts

Opdrachtgever: Van Buren
Project: bouwmaterialenhandel, showroom en kantoorruimte
Adres: De Joncheerelaan 50, 7441 HH Nijverdal
Realisatie: 2006
Max aantal bouwlagen: 2

TSA, Doetinchem

Een markante plaats aan één van de belangrijkste uitvalswegen van Doetinchem, een rigide kantorenlocatie, een langgerekt kavel. Contextuele factoren die hebben geleid tot een gebouw dat deze factoren zelfs versterkt en zichzelf uitstekend tentoonstelt.
TSA is een langwerpig, marktconform en flexibel in te delen kantoorgebouw met een insnede in het midden om de entreepartij over twee verdiepingen te markeren. Hier zijn ter accentuering van de entree een aantal vergaderruimten gesitueerd die als houten doosjes uitsteken. Om de aansluiting op de bestaande kantoren te begeleiden is aan de pleinzijde ter weerszijden een hap uit het gebouw gehaald. Hier steken wel de gangen door zodat deze aanvullend daglicht vangen. De dakrand maakt de rechthoekige hoofdvorm af. In de plint zijn, naast de onderdoorgangen om de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw te bereiken, bergingen voor fietsen geïntegreerd. Op deze wijze doen aanvullende bouwwerkjes geen afbreuk aan de krachtdadige hoofdvorm. De plint is in een zwarte steen in blokverband gemetseld; de drie verdiepingen in een lichtgevoegde crèmekleurige steen. De raampartijen zijn aan de zijde van het binnenplein beperkt van afmeting; aan de zijde van de entreeweg zijn ze langgerekt.

pve

Het programma van eisen is heel kort samengevat in een flexibel in te richten kantoorpand dat op bijzondere plaatsen ruimte biedt aan bijzondere functies als bijvoorbeeld vergaderzalen. Op de begane grond is een aantal inpandige bergingen ondergebracht ten behoeve van fietsen en (vuil)containers.

facts

Opdrachtgever: Klaassen Vastgoedontwikkeling
Project: Nieuwbouw kantoorgebouw TSA
Realisatie: 2001
Max. aantal bouwlagen: 4

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.