Toolbar

Een markante plaats aan één van de belangrijkste uitvalswegen van Doetinchem, een rigide kantorenlocatie, een langgerekt kavel. Contextuele factoren die hebben geleid tot een gebouw dat deze factoren zelfs versterkt en zichzelf uitstekend tentoonstelt.
TSA is een langwerpig, marktconform en flexibel in te delen kantoorgebouw met een insnede in het midden om de entreepartij over twee verdiepingen te markeren. Hier zijn ter accentuering van de entree een aantal vergaderruimten gesitueerd die als houten doosjes uitsteken. Om de aansluiting op de bestaande kantoren te begeleiden is aan de pleinzijde ter weerszijden een hap uit het gebouw gehaald. Hier steken wel de gangen door zodat deze aanvullend daglicht vangen. De dakrand maakt de rechthoekige hoofdvorm af. In de plint zijn, naast de onderdoorgangen om de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw te bereiken, bergingen voor fietsen geïntegreerd. Op deze wijze doen aanvullende bouwwerkjes geen afbreuk aan de krachtdadige hoofdvorm. De plint is in een zwarte steen in blokverband gemetseld; de drie verdiepingen in een lichtgevoegde crèmekleurige steen. De raampartijen zijn aan de zijde van het binnenplein beperkt van afmeting; aan de zijde van de entreeweg zijn ze langgerekt.

pve

Het programma van eisen is heel kort samengevat in een flexibel in te richten kantoorpand dat op bijzondere plaatsen ruimte biedt aan bijzondere functies als bijvoorbeeld vergaderzalen. Op de begane grond is een aantal inpandige bergingen ondergebracht ten behoeve van fietsen en (vuil)containers.

facts

Opdrachtgever: Klaassen Vastgoedontwikkeling
Project: Nieuwbouw kantoorgebouw TSA
Realisatie: 2001
Max. aantal bouwlagen: 4

Pin it

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.