Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

Dit ontwerp is voor een bedrijf, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van brand- en vluchtveiligheidsvoorzieningen. Het gaat om een uitbreiding met 2200 m2.

De locatie Kop van de IJsbaan ligt in Gorinchem in de wijk Lingewijk-Noord. Op een markante locatie aan de ijsbaan ligt dit appartementengebouw op een plint van voorzieningen. In het in 'Dudok-stijl' ontworpen gebouw bevinden zich 60 levensloopbestendige woningen. Daaronder biedt de plint ruimte aan een zorgcentrum met grand café en satellietkeuken, een wijkcentrum, een bedrijfsruimte en een parkeerplaats voor circa 36 auto's.

In Den Haag staat een prachtig huis met een eigen verhaal: Ipse de Bruggen, een thuis voor LVG-jongeren. Hier wonen zogenaamde LVG-jongeren. Voor deze kwetsbare jongeren zijn nieuwe woongroepen ontwikkeld die aansluiten op hun specifieke behoeften en op de behoeften van hun hulpverleners. LVG-jongeren zijn kinderen en jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking van 6 tot 21 jaar.

De eerste gesprekken met de opdrachtgever gingen vooral over het bedrijf, hoe er gewerkt wordt, wat de visie is op de toekomst, hoe gaan de werknemers met elkaar om en hoe maken we samen er een succesvolle onderneming van. In dit traject ontstaan ook de eerste contouren van het nieuw te bouwen bedrijfspand.

In twee maanden tijd heeft Jorissen Simonetti architecten de ver/ en nieuwbouw voor een nieuw V&D warenhuis in Doetinchem gerealiseerd. Op 15 november 2007 opende de V&D haar deuren.

Een markante plaats aan één van de belangrijkste uitvalswegen van Doetinchem, een rigide kantorenlocatie, een langgerekt kavel. Contextuele factoren die hebben geleid tot een gebouw dat deze factoren zelfs versterkt en zichzelf uitstekend tentoonstelt.
TSA is een langwerpig, marktconform en flexibel in te delen kantoorgebouw met een insnede in het midden om de entreepartij over twee verdiepingen te markeren. Hier zijn ter accentuering van de entree een aantal vergaderruimten gesitueerd die als houten doosjes uitsteken. Om de aansluiting op de bestaande kantoren te begeleiden is aan de pleinzijde ter weerszijden een hap uit het gebouw gehaald. Hier steken wel de gangen door zodat deze aanvullend daglicht vangen. De dakrand maakt de rechthoekige hoofdvorm af. In de plint zijn, naast de onderdoorgangen om de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw te bereiken, bergingen voor fietsen geïntegreerd. Op deze wijze doen aanvullende bouwwerkjes geen afbreuk aan de krachtdadige hoofdvorm. De plint is in een zwarte steen in blokverband gemetseld; de drie verdiepingen in een lichtgevoegde crèmekleurige steen. De raampartijen zijn aan de zijde van het binnenplein beperkt van afmeting; aan de zijde van de entreeweg zijn ze langgerekt.

Het Financieel Advies Centrum van de Rabobank Liemerse Poort is op een prominente locatie langs de snelweg A12 neergestreken. Het nieuwe centrum komt voort uit een samenvoeging van de financieel adviesafdelingen van Rabobank Duiven en Zevenaar.

Rabobank Wehl is opgeleverd en in gebruik genomen. Jorissen Simonetti architecten heeft voor deze opdracht het gehele interieurontwerp gemaakt, inclusief advies en de ontwerpen voor de (maatwerk) meubels. Gebruikers en bezoekers zijn erg enthousiast over hun nieuwe werkomgeving en bankgebouw.

De twee gebouwen van Erdee Media Groep aan de Laan van Westenenk in Apeldoorn zijn beide in het verleden ontworpen door Jorissen Simonetti architecten. De relatie met deze opdrachtgever gaat daarmee ruim dertig jaar terug. Erdee Media Groep kwam enige tijd terug tot de conclusie dat de huisvesting niet meer voldeed aan de wensen die volgden uit het Newsroom-concept. Na oriëntatie op de mogelijkheden die nieuwbouw bood op andere locaties werd besloten om het oudste pand aan te passen naar de nieuwe wensen.

Uitgangspunt voor het ontwerp van de beide showrooms van zowel VW als AUDI is de corporate identity. Vanaf de Keppelseweg beschouwd is de VW showroom tegen een zwarte, gemetselde kantoorstrook van 3 bouwlagen geplaatst met daarachter gelegen de werkplaats. De AUDI showroom voldoet aan het voorgeschreven principe van de hangar.
Door het niveauverschil van een halve bouwlaag liggen de showrooms hoger dan de werkplaats. De onderste bouwlaag van de kantoren is anderhalve verdieping hoog. Het concept is eenvoudig in opzet en strak uitgewerkt. Het beeld wordt versterkt doordat de beide showrooms op een podium zijn geplaatst. In detail is de corporate identity op subtiele wijze vereenvoudigd met behoud van ruimtelijke kwaliteit.

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.