Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

MFA de Vlier, Winterswijk

In Winterswijk-Oost vindt een kleinschalige gebiedsontwikkeling plaats. Die nieuwe multifunctionele accommodatie van de wijk zal hier ook ondergebracht worden en bestaat uit een basisschool, sportzaal en wijkvoorzieningen. De sporthal voldoet aan de eisen van het NOC-NSF.

Het gebied De Vliertuin wordt het groene hart van de woonwijk en geeft een belangrijk nieuwe ruimtelijke en sociale impuls. De nieuwe accommodatie wordt ingepast in een groene omgeving die gekenmerkt wordt door grote monumentale bomen.

Het gebouw heeft door zijn opzet een hoge mate van flexibiliteit. De organisatie van de plattegronden is gebaseerd op meervoudig ruimtegebruik. Ruimten kunnen eenvoudig geschakeld worden tot grote multifunctionele zalen. Gangen bestaan niet meer, zij maken onderdeel uit van de verschillende les- en speelclusters.

Er is gekozen voor een lint dat een markant deel van de tuin bestrijkt en daarmee een maximale interactie aangaat. In dit lint is de sporthal opgenomen als een onderscheidende doos met groengevels die aansluiting vinden bij de monumentale bomen.

Op de koppen en knikpunten van het gebouw zijn de entrees gesitueerd. De verschillende gebruikers krijgen hiermee een eigen, herkenbare en prominente entree.


facts

Opdrachtgever: Woningstichting De Woonplaats
Project: MFA De Vlier
Adres: Vredenseweg 84
Max aantal bouwlagen: 2

 

MFA de Vlier, Winterswijk

In Winterswijk-Oost vindt een kleinschalige gebiedsontwikkeling plaats. Die nieuwe multifunctionele accommodatie van de wijk zal hier ook ondergebracht worden en bestaat uit een basisschool, sportzaal en wijkvoorzieningen. De sporthal voldoet aan de eisen van het NOC-NSF.

Het gebied De Vliertuin wordt het groene hart van de woonwijk en geeft een belangrijk nieuwe ruimtelijke en sociale impuls. De nieuwe accommodatie wordt ingepast in een groene omgeving die gekenmerkt wordt door grote monumentale bomen.

Het gebouw heeft door zijn opzet een hoge mate van flexibiliteit. De organisatie van de plattegronden is gebaseerd op meervoudig ruimtegebruik. Ruimten kunnen eenvoudig geschakeld worden tot grote multifunctionele zalen. Gangen bestaan niet meer, zij maken onderdeel uit van de verschillende les- en speelclusters.

Er is gekozen voor een lint dat een markant deel van de tuin bestrijkt en daarmee een maximale interactie aangaat. In dit lint is de sporthal opgenomen als een onderscheidende doos met groengevels die aansluiting vinden bij de monumentale bomen.

Op de koppen en knikpunten van het gebouw zijn de entrees gesitueerd. De verschillende gebruikers krijgen hiermee een eigen, herkenbare en prominente entree.


facts

Opdrachtgever: Woningstichting De Woonplaats
Project: MFA De Vlier
Adres: Vredenseweg 84
Max aantal bouwlagen: 2

 

MFA de Vlier, Winterswijk

In Winterswijk-Oost vindt een kleinschalige gebiedsontwikkeling plaats. Die nieuwe multifunctionele accommodatie van de wijk zal hier ook ondergebracht worden en bestaat uit een basisschool, sportzaal en wijkvoorzieningen. De sporthal voldoet aan de eisen van het NOC-NSF.

Het gebied De Vliertuin wordt het groene hart van de woonwijk en geeft een belangrijk nieuwe ruimtelijke en sociale impuls. De nieuwe accommodatie wordt ingepast in een groene omgeving die gekenmerkt wordt door grote monumentale bomen.

Het gebouw heeft door zijn opzet een hoge mate van flexibiliteit. De organisatie van de plattegronden is gebaseerd op meervoudig ruimtegebruik. Ruimten kunnen eenvoudig geschakeld worden tot grote multifunctionele zalen. Gangen bestaan niet meer, zij maken onderdeel uit van de verschillende les- en speelclusters.

Er is gekozen voor een lint dat een markant deel van de tuin bestrijkt en daarmee een maximale interactie aangaat. In dit lint is de sporthal opgenomen als een onderscheidende doos met groengevels die aansluiting vinden bij de monumentale bomen.

Op de koppen en knikpunten van het gebouw zijn de entrees gesitueerd. De verschillende gebruikers krijgen hiermee een eigen, herkenbare en prominente entree.


facts

Opdrachtgever: Woningstichting De Woonplaats
Project: MFA De Vlier
Adres: Vredenseweg 84
Max aantal bouwlagen: 2

 

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.