Toolbar

Hoofd Vastgoed bij Woningstichting Putten is trots op de 39 appartementen die Putten een stukje mooier maken!

Onderstaande bericht plaatste hij op linked-in:

Volgende week vrijdag is het zover. Na een jaar hard werken door Van Wijnen Groep NVwordt het ontwerp van Jorissen Simonetti architecten opgeleverd. De 39 appartementen zijn gebouwd in het kader van scheiden wonen zorg. Als Woningstichting Putten zijn we trots op het resultaat en blij dat we deze appartementen aan ons bezit hebben toegevoegd! Putten is nog een stukje mooier geworden.

 

De Zonneparel opent haar deuren!

Na acht maanden bouwactiviteiten op het terrein aan de Wiekslag-Vinkenbaan is De Zonneparel klaar. In het energieneutrale gebouw gaan basisscholen De Windroos en De Wiekslag, peuterschool Partou en stichting ABC na de herfstvakantie aan de slag. Voordat de kinderen op dinsdagmorgen de eerste lessen in hun nieuwe klas krijgen, organiseren de gebruikers in aanwezigheid van wethouder Onderwijs Bertien Houwing een open huis en symbolische verhuizing. Iedereen is hierbij welkom van 15.00 tot 16.30 uur. Het open huis en de symbolische verhuizing van de kinderen van de oude locatie zijn de eerste momenten, waarop bij de start in het nieuwe gebouw wordt stilgestaan. Begin volgend jaar wordt De Zonneparel officieel geopend met allerlei festiviteiten voor kinderen, ouders en wijkbewoners. De symbolische verhuizing van kinderen van OBS De Wiekslag is op dinsdag 27 oktober 8.35 tot 9.00 uur vanaf de Trekvogelweg 180-1.

 

Energieneutraal ABC-cluster Liendert te Amersfoort staat in het magazine Duurzaam Gebouwd.

Een project waar wij trots op zijn, want het gebouw heeft een GPR-score van 9 en het is de winnaar van ‘De Gouden Kikker’ award! Het artikel staat online en is hier te lezen: ARTIKEL Duurzaamheid slaat ook op leefbaarheid.

 

 Trotse opdrachtgever Schauwzicht Putten!

Deze foto's werden door de opdrachtgevers naar ons gestuurd. De steigers zijn verwijderd bij de Schauwzicht in Putten. Achter de steigers is een prachtig gebouw neergezet!

 

De Schauw is een levendige plek, ook op burendag!

Woonzorgcentra De Schauw heeft een ontmoetingsfunctie voor de wijk. Samen met andere organisaties in Putten wordt een levendige plek gecreëerd voor activiteiten of een gezamenlijk maaltijd. Op 26 september is het Burendag en maken de samenwerkende partijen graag kennis met de buurt.

Programma:
14.00 - 16.00 uur een creatieve activiteit voor jong en oud
14.00 én 15.00 uur workshop 'Samen thuis bewegen'
14.30 uur workshop 'Sport met uw buurt'

De afsluiting wordt verzorgd door het Oratoriumkoor 'Gloria Toonkunst' uit Vlaardingen in het atrium van Schauwstaete. Gloria Toonkunst Vlaardingen heeft zich ontwikkeld tot een koor van hoge kwaliteit en voert naast vele grote oratoriumwerken en cantates om het andere jaar de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach uit. Dit koor wil Putten, tijdens hun korte vakantie, op deze bijzondere manier kennis met hun laten maken.

Vragen en doen
Wilt u uw buren een handje helpen, of heeft u hulp nodig? Stichting Present hangt in De Schauw een bord met vraag en aanbod. Ontdek wat u voor uw buren kunt doen, of laat uw buren weten wat ze voor u kunnen doen.

Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. In de Brasserie bent u welkom voor een hapje en een drankje. De Schauw maakt graag kennis met hun buren, de buren ook met hen?

Samenwerken
In De Schauw werken meerdere organisaties samen. Burendag wordt georganiseerd door Zorggroep Noordwest-Veluwe, Woningstichting Putten, Stichting Welzijn Putten, Stichting Present, Hampshire Hotel - Mooi Veluwe, Fysiotherapie Klaarwaterbos en Sportschool Rinjani.

Locatie: Woonzorgcentrum De Schauw, Schauwplein 27, Putten

 

De ABC-school in Amersfoort is bijna klaar!

 

RTL LifestyleXperience ging langs bij De Hucht in Wageningen. Hoe wonen mensen met een verstandelijke beperking? Zideris laat het je zien!

 

Pannenbier!

 

Pannenbier! Na acht maanden bouwen is het hoogste punt van Buitengewoon Zorgzaam in Vathorst bereikt. Om het hoogste punt ook echt gestalte te geven heeft Wethouder Hans Buijtelaar, samen met een aantal bouwplaatsmedewerkers, een toekomstige bewoner, Joost Smit (GKV) en Jan van Barneveld (Alliantie) boven op het dak de laatste wand geplaatst.

Het draait in Buitengewoon Zorgzaam om samen leven, ontmoeten, groeien en geloven.

 

Tromgeroffel!

De Hucht in Wageningen is onder veel tromgeroffel officieel geopend!

 

Feest!

De ABC-school Liendert in Amersfoort heeft zijn hoogste punt feestelijk bereikt!

 

Hallo, nieuwe collega!

Ben jij op zoek naar een boeiende stageplaats of wil jij je bouwkundige of ontwerpende carrière bij ons starten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Gebak is altijd lekker!

In Almelo is ondertussen het witte gebouw op geleverd. Bij de oplevering lag er een lekkere taart op tafel die goed smaakte!

 

 

Er staat een mooie social sofa in Emmeloord!

Allemaal anders toch samen’ voor de Keerkring in Emmeloord staat de social sofa! Iedereen is welkom om eens ‘een zitje’ te nemen.

 

 

De social sofa, die enkele weken terug al is geplaatst op het plein van basisschool De Keerkring in Emmeloord, is officieel in gebruik genomen. De 'plakkers' van de social sofa hebben, samen met alle kinderen en leerkrachten van De Keerkring, deze bank in een jaar tijd gemaakt. "Het was veel werk, maar het was gezellig. En het resultaat is geweldig. We zijn er trots op. Iedereen is welkom om eens 'een zitje' te komen nemen en te genieten op het schoolplein van de nieuwe basisschool'', aldus Adema.

De social sofa heeft als tekst 'Allemaal anders toch samen', die verwijst naar de multiculturele samenstelling van de wijk. De betonnen bank stond driekwart jaar in het schoolgebouw voordat die verhuisde naar het nieuwe schoolplein.

 

Kop en schotel voor de bewoners!

Mensen met dementie hebben door hun beschadigde hersenen onder andere geheugenstoornissen. Het korte termijngeheugen is meestal weg, maar alles van vroeger – met name uit de tijd dat ze nog bij hun ouders woonden – is nog wel in tact. Bij deinrichting wordt daarom gekozen voor kleuren, materialen, meubels en voorwerpen die passen bij de periode van het leven van een bewoner die hij zich nog herinnert. Zo hebben de wanden kleuren, is er behang in de woonkamers, oude meubels uit de jaren ’40 en op tafel staan voorwerpen uit die tijd. Ook wordt bij de inrichting rekening gehouden met de streek.

 

Door deze andere manier van inrichten voelen bewoners zich snel thuis en worden ze gestimuleerd deel te nemen aan activiteiten die ze zich van vroeger herinneren, omdat ze hun omgeving herkennen.

In aanloop op het open huis was er een oproep aan de bezoekers om een kop en schotel uit de jaren 40 en 50 (die passen bij de visie op zorg) mee te nemen. De nieuwe medewerkers van het Van Harenshuus namen zo’n 100 kop en schotels in ontvangst. De bewoners in het Van Harenshuus kunnen voortaan koffie en thee drinken uit kop en schotels uit de jaren 40 en 50!

 

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.